Оспорванията приключиха, започва санирането на блокове в Дупница
Оспорванията приключиха, започва санирането на блокове в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Блок 2 в жк. "Развесена върба" в Дупница ще бъде саниран по Националната програма. Той бе одобрен и е с осигурено финансиране, но един от участниците в процедурата по избор на изпълнител обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията решението на общинската комисия. До разглеждане на жалбата не се стигна обаче, защото тя бе оттеглена.
"Вече сключихме договор с фирмата за изпълнение на дейностите по санирането, така че сагата там приключи. По първата процедура за 17- те блока, сме подписали вече договорите с всички изпълнители. По втората процедура, която е за още 6 сгради, имаме сключен един договор, а въпрос на дни е да подпишем и с другите изпълнители. Сроковете за обжалване изтекоха, така че ще имаме обновяване на абсолютно всички блокове изявили желание за безплатното саниране по Националната програма", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
"Приветствам активността на сдруженията на собствениците на по- малките жилищни сгради, за които предстои кандидатстване пак по Националната програма следващата година. 22 са вече подадените към нас заявления от общо 44-те сдружения, които бяха подали документи за финансиране по "Региони в растеж". 8 са вече обработени и изпратени за последващата процедура до Областна управа- Кюстендил", допълни инж.Чимев.