ОС- Кюстендил прие новата, по- ниска оценка за продажба на градския плаж
ОС- Кюстендил прие новата, по- ниска оценка за продажба на градския плаж / Дима Кирилова, Дарик радио

Общински съвет- Кюстендил прие новата приватизационната оценка за продажбата на градския плаж. Тя е с 500 000 лв. по- ниска от предишната направена през 2011 година. Вещо лице е направила оценка от 3 045 000 лв., предишната е била 3 501 000 лв.
Председателят на групата съветници от Коалиция "За промяна" Мая Шишкова предложи да се преработи оценката като се използват сравнителни пазарни методи, но това не беше прието.
Зам.- председателят на същата група Атанас Гергинов поиска да се оттегли докладната, защото съветниците са я получили късно и не са могли да се запознаят с него, но и това не бе прието от мнозинството в ОС.
"Целта Ви е да мотаете инвеститорите. Кой има интерес от това? Какво не харесахте на предишната оценка от 3, 5 млн. лв.? В момента, в който поискахте нова пазарна оценка, инвеститорът се оттегли. Това е сигнал, че нещата скърцат", заяви кметът Петър Паунов.
"Вие сте 3- ти мандат кмет и няма нито един реален инвеститор. Сами разбирате, че инвеститорите контактуват с кмета и това, че няма инвестиции, не говори добре за вашето управление. Ние поискахме нова оценка, за да е актуална и да има кристално ясни правила", коментира съветникът Атанас Гергинов.
"Какво не му беше кристално ясното на оценка от 3, 5 млн. лв.!?", отговори кметът Паунов.