Организират дискусия за възможностите за реализация на младите хора в община Дупница
Организират дискусия за възможностите за реализация на младите хора в община Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Икономическият и социален съвет (ИСС) в партньорство с Община Дупница организират регионална среща-дискусия на тема: "Проблеми и възможности за реализация на младите хора в Община Дупница". Срещата ще се проведе на 7 декември 2015 г. /понеделник/ от 14.00 ч. в заседателната зала на Общината.
Във форума ще участват председателят на ИСС проф. Лалко Дулевски, кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев, председателят на Синдиката на Българските учители и член на ИСС Янка Такева. Целта на срещата е местната власт, ИСС и местният бизнес да предоставят информация за перспективите за професионална реализация на завършващите ученици в Дупница. Институциите ще извлекат идеи от участващите в срещата ученици в 12-ти клас от училищата в общината: какво биха искали те да се промени в общината за по-добрата им реализация.
В дискусията ще вземат участие още представители на Министерство на образованието и науката, на местния бизнес, ученици и учители, както и представители на структурите на синдикалните организации от общината, неправителствени организации, експерти и др.