Опитният боец Владислав Методиев води отбора на В. и Г. Илиеви на шампионата по борба
Опитният боец Владислав Методиев води отбора на В. и Г. Илиеви на шампионата по борба / БФБ,архив

Кюстендилският клуб по борба "Васил и Георги Илиеви" ще участва с 16 мъже и 3 жени на Държавния личен шампионат в зала "Универсиада" в София, тази събота и неделя. Отборът се води от опитният боец и 4 пъти носител на приза "Спортист №1 на Кюстендил" Владислав Методиев. Вацата ще защитава името си в категория 98 кг. Михаил Павлов ще се бори при най- тежките 130 кг. Милослав Методиев напусна клуба и вече е част от "Миньор"- Перник, каза за Дарик главният треньор Валери Райчев. Милослав ще пропусне обаче шампионата, заради травма.

Елис Гури, който спечели олимпийска квота в 98 кг няма да се яви на първенството, защото лекува грип. Вирус спира от участие и Иво Ангелов. За златото в категория 59 кг ще се бори европейският шампион от 2014, кюстендилецът Александър Костадинов.
Айрън Рамадановски пристига от Англия и директно от летището ще влезе в залата, за да помогне на родния си клуб от Кюстендил. Екипът ще сложи отново и Боян Загоров.
Кюстендилската школа разчита и на Спортист №1 на Спортното училище за 2015 година- Августин Спасов, както и на Наско Георгиев, Никола Аначков, Радослав Палчев и по- млади състезатели.
За съжаление, при жените на този шампионат клуб "Васил и Георги Илиеви" ще разчита само на 3 от момичетата.