ДГ Калина солна стая
ДГ Калина солна стая / дарик нюз
Солна стая да бъде изградена  във всяка детска градина  в община Кюстендил , предлага общинският съветник инж. Огнян Атанасов.
Сумата , необходима за изграждането на една солна  стая е около 22 000 лв.“Ако гласуваме сега средства, следващият Общински съвет също може да продължи  инициативата и да открием в 6-те детски градини такива стаи.Там децата заздравяват имунитет си, съществуващата стая в Кюстендил е много посещавана.Ние предлагаме в детските градини здравословна храна, ако има и солни стаи, ефектът за здравето на децата ще е голям“, коментира инж. Огнян Атанасов.
 Кметът Петър Паунов коментира, че ако се вземе решение за изграждане на солни стаи, това трябва да стане във всички 6 детски градини едновременно, за да няма недоволни.
 Първата солна стая отвори врати в Кюстендил  в края на април . Тя се намира в Специализираната болница за рехабилитация. Солната стая е оборудвана с модерна апаратура, която точно дозира разпрашаването на медицинската сол в помещението. Този вид терапия прочиства дихателните пътища от замърсители, прах и други алергени, стопира възпаления в дихателните пътища, облекчава синузит, кашлица, хреми и повтарящи се вирусни инфекции.