Общините Невестино и Кюстендил създават МИГ за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони
Общините Невестино и Кюстендил създават МИГ за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Община Невестино и Община Кюстендил организират подготвителна среща за създаване на публично - частно партньорство - Местна инициативна група / МИГ / по подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР). Поканени са народни читалища, фондации, сдружения с нестопанска цел, и други неправителствени организации - юридически лица, регистрирани по ЗЮЛНЦ, по ЗЧН и ЗК, както и представители на стопанския сектор - юридически лица, регистрирани по Търговския закон (регистрирани на територията на община Невестино и община Кюстендил (без административния център - гр. Кюстендил) и физически лица.

Срещата ще се проведе на 25.08.2015 г., от 10.30 часа в залата на Културно-информационния център в Невестино.

На участниците ще бъде предоставена подробна информация за подхода ВОМР и прилагането му в България и реда и условията за разработване и представяне на проект за финансиране по подмярка 19.1. "Помощ за подготвителни дейности" на мярка 19 "Водено от общностите местно развитие" по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020 г. С помощта на тази мярка ще бъде финансирано създаването на МИГ, които ще кандидатстват за финансиране от ПРСР, както и за провеждането на поредица от информационни и обучителни събития за потенциалните бенефициенти на МИГ, както и ще бъдат избрани водещият партньор, кандидат за финансова помощ по проекта, партньори по проекта -представители на нестопанския и стопански сектори за създаване на публично-частно партньорство.
Местните инициативни групи се създават съгласно Програмата за развитие на селските райони, за разработването и прилагането на Стратегии за местно развитие.