Община Кюстендил няма договор с фирма за възстановяване на щетите от водната стихия
Община Кюстендил няма договор с фирма за възстановяване на щетите от водната стихия / netinfo

Община Кюстендил няма сключен договор с фирма за ремонтните дейности по възстановяване на пораженията от водната стихия на 10 ноември. Общината не може да изразходва средства без да има сключен договор и не е плащала на никой, каза зам.- кметът Радмила Рангелова.

В петък- 4 декември е обнародвано решението на Министерски съвет да отпусне над 1, 7 млн. лв. на общинска администрация за възстановяване на щетите.

“Всеки може да работи на територията на общината, където си пожелае за благото на населението”, коментира Рангелова, в отговор констатация от журналистите, че има фирма- “Люко- К”, която работи вече на 6 критични места. Дейността и бе анонсирана от областна администрация.

Община Кюстендил е изпратила писмо за съдействие до областния управител, като контролиращ орган и Строителната камара да и препоръчат фирма, с която да работи, с оглед на очакваното влошаване на климатичните условия и обществената значимост на тези участъци.

Договорът ще бъде сключен по процедура за възлагане на малки обществени поръчки, договаряне чрез покана, тъй като има непреодолими обстоятелства, обясни зам.- кметът.