Община Кюстендил и родители ще подписват декларация за сигурността на децата в училищните автобуси
Община Кюстендил и родители ще подписват декларация за сигурността на децата в училищните автобуси / Дарик радио
Родителите нямат култура за ползване на училищните автобуси от децата им
26962
Родителите нямат култура за ползване на училищните автобуси от децата им
  • Родителите нямат култура за ползване на училищните автобуси от децата им

  Родителите на децата, които ползват училищните автобуси ще подписват декларации преди началото на следващата учебна година. В тях те ще дават писмено съгласие, че децата им ще ползват училищния транспорт и ще се спазват правилата за движение.

 Сега има случаи, когато родителите решават сами да закарат децата си на училище, а училищните автобуси чакат децата по спирките, защото не са информирани, обясни началникът на отдел " Образование и наука" при община Кюстендил Екатерина Паскалева. "Няма я още културата за ползване на училищните автобуси, но ще я създадем заедно с родителите", коментира пред Дарик Паскалева.

 Предстои да бъдат монтирани и табели за спирките за училищните автобуси в селата и в града, а родителите ще имат ангажимент да изпращат и посрещат децата си.

553 са пътуващите ученици в общината, 11 са училищните автобуси. За организацията на училищният транспорт се създава и нова длъжност- организатор училищни автобуси, каза още Паскалева. В автобусите пътуват и възпитатели, които разполагат със списъци на пътуващите ученици.