дупница
дупница / netinfo
ОбС Дупница прекрати конкурса за управител на болницата, но не обяви нов, а удължи с 90 дни договора на сега изпълняващия тази длъжност. Беше обяснено, че има достатъчно време, за да се проведе нов конкурс.
За разлика от други заседания на ОбС когато темата за общинската болница е широко дискутирана, на тази сесия не само, че нямаше спорове, но и бяха дадени интересни предложения, за следващия конкурс за управител. Д-р Кирил Кирилов предложи да се провежда конкурс докато някои кандидат не получи отлична оценка, Георги Пехливански пък даде идея конкурсната комисия да напише стратегията за развитите на лечебното заведение, и който кандидат се припзнае той да бъде избран.
Един от членовете на комисията по избор Йордан Йорданов заяви, че няма как да им пишат по-високи оценки на стратегиите, които представят. „На тези кандидати толкоз” заяви Йорданов. Припомням, че проведения преди няколко дни конкурс за управител на болницата отново се провали, след като двамата кандидати доц. Димитър Недин и Даниела Ильова не можаха да покрият изискването за оценка от 4,50 на концепцията и не стигнаха до интервю. Председателят на ОбС Дупница Емил Гущеров прочете декларация от персонала на общинската болница, който застава зад управителя. Гущеров прочете още две подобни декларации от две различни години, в които декларации персонала подкрепя управителите в тези години. Освен това прочете и част концепцията на един от кандидатите, като освен всичко друго посочи, че в 4 реда има 10 правописни грешки. Това около което се обединиха съветниците е да се организира среща между тях и персонала на болницата, за да се изясни ситуацията и да стане ясно, че никои не иска да зкрива болницата. Съветниците гласуваха обявяването на нов конкурс и избирането на комисия, която да го проведе да стане на следващото заседание.