Облечени с бели тениски, с лика на Радев и надпис Протестирам, около 100 души на шествие в Дупница
Облечени с бели тениски, с лика на Радев и надпис Протестирам, около 100 души на шествие в Дупница / Дарик-Кюстендил

Около 100 приятели и близки на убития Николай Радев-Отвертката се включиха в протестното шествие с искане за справедлив процес. Шествието тръгна от заведението, където беше ранен Радев, мина покрай дома на Карастоянови и завърши пред болницата в Дупница, където Радев умира. Приятелите и близките на Радев оставиха свещ и карамфили пред входа на болничното заведение, както и един от плакатите, на който пише „Лекарите, трябва да спасяват, а не да отнемат човешки живот!".
Участниците в шествието бяха облечени в бели тениски, с надпис „Протестирам" и лика на Радев.

Облечени с бели тениски, с лика на Радев и надпис "Протестирам", около 100 души на шествие в Дупница
netinfo

„Очакваме да има справедливост. Отнема се човешки живот по жесток начин, предумишлено. Човек, който нито напада, нито се защитава. Това нормално ли е?", коментира братът на убития, Иван Радев.
„Хора, които са обвинени за умишлено убийство, по такъв член от НК са с възможно най-леките мерки. 3000 лв. адекватна гаранция ли е? ", допълни съпругата на Радев, Милена. „Надявам се за адекватни присъди. Ние няма да се откажем и ще се борим да има такава справедливост", заяви още Милена Радева. Шествието беше мирно и мина без нарушения на обществения ред.

Облечени с бели тениски, с лика на Радев и надпис "Протестирам", около 100 души на шествие в Дупница
netinfo

Припомням, че Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на основния заподозрян за убийството на Радев - анестезиолога д-р Николай Карастоянов, от „домашен арест" на парична гаранция в размер на 3000 лв.