Обезпечена е охраната на черешовата кампания
Обезпечена е охраната на черешовата кампания / Дима Кирилова,Дарик радио

Охраната на черешовите масиви за черешовата кампания в Кюстендилска област е обезпечена, това стана ясно на среща на кметове и кметски наместници с представители на ОД на МВР Кюстендил.Директорът Елиан Стамболийски и началникът на РУ Кюстендил Росен Райчев заявиха, че независимо от очакваната по- слаба черешова реколта ще бъде осигурен нужният ресурс за охрана на селскостопанската реколта.
„От наша страна не предвиждаме нищо по- различно от предишните години.Независимо то прогнозите ще има или не череши ще вземем всички мерки", коментира Елиан Стамболийски.
Очаква се жандармерията да се включи в кампанията на 11 юни, както и представители на РГС Кюстендил.

Обезпечена е охраната на черешовата кампания
netinfo

 

 


„Призовавам всички берачи да се взимат на веднъж да се карат в масивите и да се връщат, да няма разхождащи се из черешите хора с кофи. Берачите от кв. „Изток" ще се събират от животинския пазар" , заяви Росен Райчев.
До днес всички кметове и кметски наместници трябва да представят в община Кюстендил списъци с площадките за изкупуване па места. Повечето бяха категорични , че реколтата към момента е унищожена на 50 %, като най- сериозно е положението в Коняво и Горна Гращица.