Нов сняг в кюстендилско. Няма ограничения в движението
Нов сняг в кюстендилско. Няма ограничения в движението / Дарик, архив

Сняг вали по високите места в кюстендилско и в града. 10 машини са по различни направления- ГКПП Гюешево, Осоговската планина, Конявската планина, Трекляно, информира дежурният в Пътно поддържане- Кюстендил. Няма ограничения за движението, но е необходимо съобразяване със зимната обстановка, коментира и дежурният в Областно пътно управление.

"Повече от 60 часа екипите на районите пътни служби при Областно пътно управление - Кюстендил заедно с фирмата изпълнител  ДЗЗД „Пътно поддържане 2010" - Кюстендил действат неуморно по овладяването на усложнената пътна обстановка по Републиканските пътища на територията на Област Кюстендил.

Извършени са разчистване  на  пътищата от паднали  дървета и клони, обработване на пътната настилка с абразивни материали и химически вещества (соли), оказано е съдействие за изтегляне на автомобили, затънали в снежни преспи, в района на селата Горна Козница и Таваличево", коментира директорът на ОПУ Юлияна Божилова.

След нормализиране на обстановката в област Кюстендил,  снегорини от ДЗЗД „Пътно поддържане 2010" - Кюстендил оказаха помощ за почистването на пътища в Пернишка област, където имаше много проблемни участъци.

Областно пътно управление призовава водачите на МПС да се движат с повишено внимание и  скорост съобразена със конкретната обстановка на пътя при зимни условия.