Невяна Негревска е главен секретар на областта. Ясни са и ресорите на зам.-управителите
Невяна Негревска е главен секретар на областта. Ясни са и ресорите на зам.-управителите / Дима Кирилова,Дарик радио

Невяна Негревска е новият главен секретар на областна администрация Кюстендил, назначена след спечелен конкурс. Пред медиите я представи и й пожела успех областният управител Владислав Стойков.

“Работя в администрацията от създаването й, била съм главен архитект, старши експерт и имам голям опит в сферата на регионалното развитие. Това беше голямо предизвикателство за мен в личен план. Главен секретар е най-високата длъжност в администрацията и е свързана с големи задължения и отговорности. Тя е връзката между политическото управление, областният управител и зам.-управителите и самата администрация. Ще се постарая да оправдая гласуваното ми доверие”, заяви Невяна Негревска.

Ясни са и ресорите, за които ще отговарят новите заместник областни управители. “На Гергана Михайлова е поверено Административно-правното обслужване, финанси и управление на собствеността. Това е ресорът, на който досега тя беше директор. Остава в тази сфера, защото за мен е важно да има дейност, която да е работеща. Тя има поглед върху нещата, ще има и приемственост”, коментира областният управител Владислав Стойков. Радослава Чеканска ще поеме ресор “Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост”.