Ненов начело на ВМРО- Тодор Александров, с над 100 души зад гърба си
Ненов начело на ВМРО- Тодор Александров, с над 100 души зад гърба си / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Валери Ненов бе избран отново за председател на патриотичното сдружение „ВМРО- Тодор Александров" в Кюстендил. 113 души участваха в събранието на организацията, в читалище „Братство". Сдружението съществува от 2001.
„Това не е партия. Видяхте на честването на Тодор Александров, от партията ВМРО- БНД 3+1. Тези хора, които бяха при мен и аз много уважавам Георги и Иво, пожелавам им успех, ние сме от едно тесто замесени. Но, когато се касае за уважение, разбирателство и морал трябва да се знае кой какъв е. Дружеството си е отделно. Много от старите харамии не желаеха да бъдат партийни членове. ВМРО е организация, не партия. Тя се направи за да се отиде на избори. Ние сме явявали години наред под егидата на тази партия. Ако тези над 100 човека са гласували на избори, са гласували за мен", каза пред Дарик Валери Ненов, който изтърпя наложеното му наказание- „лишаване от свобода".
Ненов уточни, че е платил на общината за духовия оркестър, който участва в отбелязването на 89- та годишнина от смъртта на Тодор Александров. Нашите разходи се поемат от приятели-Антон Янев, Росен Васеви и други.
„Не желаем да има конфронтация с партията. Ще търсим контакти с всички патриотични и граждански сдружения и се стремим да направим един Реформаторски блок за самите избори. Няма сензация. Аз пожелавам успех и на Георги Петров и на Иво, и цялото ръководство на ВМРО- БНД, но част от хората зад мен не желаят да членуват в партията", заключи Валери Ненов.