Мястото на Валери Ненов в Общинския съвет остава празно за сесията на 31-ви януари
Мястото на Валери Ненов в Общинския съвет остава празно за сесията на 31-ви януари / Влади Владимиров, архив

Мястото на Валери Ненов в Общинския съвет ще остане празно на предстоящата сесия в понеделник - 31-ви януари. Срокове предвидени в Закона за местните избори не позволяват мястото му да се заеме още на това заседание от друг адвокат в листата на Коалиция "Обединени за Община Кюстендил"-Любчо Върбички.

Валери Ненов е получил на 26-ти уведомлението от Общинската избирателна комисия, че правомощията му са прекратени, съобщава затворническата администрация в Бобов дол. Той има 3-дневен срок за възражения. Това налага комисията да се събере отново на 31-ви януари, каза пред Дарик нейният председател Мая Шишкова.

Междувременно са постъпили писма от следващите двама в листата на коалицията. Росен Васев декларира, че са на лице пречки да изпълнява функциите си на общински съветник. Любчо Върбички е представил удостоверение, че отговаря на всички изисквания по закон, както и, че не е осъждан.

"Господин Върбички няма да може да положи клетва на предстоящото заседание на Общински съвет-Кюстендил, защото дори и да вземем решение в понеделник, че той ще заеме мястото на Валери Ненов, по закон е предвиден 7-дневен срок за възражения. Едва след това ние ще можем да му издадем съответното удостоверение и той да положи клетва", коментира Мая Шишкова.