Модно ревю в центъра на Кюстендил
Модно ревю в центъра на Кюстендил / netinfo

Модно ревю "Цветове на дъгата" ще представи в Кюстендил модният дизайнер Светла Димитрова. Това ще стане тази вечер от 21 часа на Арката на площад "Велбъжд".

 Светла Димитрова е основател и главен дизайнер на фирма Ариес Уникат. Днес името и е аналог за авангардност и мерило за креативност. Дрехите създадени от нея носят силата на мистерията и несравнимата естетика, за миража реализиран в действителност. В процеса на създаване на дрехата разчита най-вече на линията, силуета и ефекта. Мечтата на Светла Димитрова е била "Художествената академия", но в последствие завършва Строителен техникум в гр. Плевен и три години е учила в минно-геоложкия институт в София. Прекъсва и остава като художник в института.

Всичко започва със спечелването на първо място и награда на Националния младежки конкурс "Идеи за свободното времe и модата" организиран от Националния преглед на Техническото и научно творчество на младежта 1988г. Тогава тя представя своята първа колекция от кожа съчетана с дантела. Участва в създаването на театър "Мередиан" и това са първите и стъпки в шоубизнеса.

Първи нейни клиенти са звезди от шоубизнеса: Алла Погачова, Оскар Бентън, Ян Филън и цяла плеяда наши естрадни изпълнители, между които Йорданка Христова, Катя Близнакова, Христо Кидиков, примата Лили Иванова, Дует Ритон и много други.