/ Митница Бургас
1359 проверки са извършили служителите на митница Югозападна по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/ за 2017 г., като в рамките на тези проверки служители са проверявали за всякакви акцизни стоки – алкохол, цигари и тютюн, горива. През изтеклата година, на територията на Област Кюстендил митническите служители са задържали над 5,2 т наливен алкохол. 

На територията на област Благоевград задържаното количество е над 20,5 т. наливен алкохол и още над 15 т. бутилиран алкохол. 

Иззеха 320 литра алкохол без бандерол в "Ягуар"

Общото количество на задържания алкохол в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове, от служителите на Митница Югозападна през 2017 г. е близо 41 т.

На територията на митница Югозападна са установени три случая на нерегламентирано производство на алкохол за 2017 г. в нерегистриран обект. Обектите се намират в районите на Банско, Петрич и село Огняново.

Регулярно и най-вече в активния туристически сезон се извършват проверки на питейни заведения и дискотеки, често съвместно с органите на МВР и КЗК. Най-често срещани нарушения са – държане на наливен алкохол, държане на алкохол с изтекъл срок на бандерола, държане на алкохол без бандерол.
 
Дарик- Кюстендил