Минимум 3000 гласа в подкрепа на Алекс
Минимум 3000 гласа в подкрепа на Алекс / Влади Владимиров
Минимум 3 000 гласа в подкрепа на Алекс
53632
Минимум 3 000 гласа в подкрепа на Алекс
  • Минимум 3 000 гласа в подкрепа на Алекс

Около 3000 души се събраха на благотворителния концерт, на стадион "Осогово" в подкрепа на 14-годишния Алекс Лазаров. Шоуто, с водещ Антон Стефанов продължи повече от три часа. Алекс, заедно с родителите си също бе на стадиона, а неговият баща каза:

"Много благодаря на Община Кюстендил, на всички хора, които помогнаха на Алекс за първия път и благодаря на всички вас, които ни подкрепяте сега за втория етап от лечението му. Много Ви благодарим. Обичаме Ви!".

Дичо, Румънеца и Енчев, Играта и Лео, фолк певиците- Яница и Славена, народната певица Поли Паскова, кюстендилските таланти - ВГ Калпазани, Александър Добрев, Цветелина и Кико Давидов, Мишел Мандилова и Х-факторът Богомил Бонев пяха в подкрепа на Алекс.

"Хубаво е да помагаме на хора в неравностойно положение, да не говорим, че той ни е почти връстник. Всеки от нас би трябвало да може да се поставя на негово място и да помогне с каквото може.

Никой не е застрахован и не се знае какво може да се случи на теб самия, да не дава Господ. Винаги съм помагал на такива каузи и се надявам средствата да се използват за благородната кауза", казаха пред Дарик Мишел и Богомил.

Славена слезе от сцената и целуна Алекс, като поздрави и родителите му.

"За мен е огромно удоволствие да видя толкова много хора с големи  и добри сърца, като вашите. В дни като днешния трябва да бъдем преди всичко хора и да бъдем единни, за да помогнем на Алекс да живее с мечтите си, а не да ги разпродава", заяви пред публиката Славена.

Играта и Лео са получили поканата по Фейсбук, от организаторът на концерта Симеон Милков. "Ние с Лео заставаме зад такива каузи не много пъти, защото има много концерти, но кои са истински и кои не, не се знае. Тук разбрахме, че каузата е много важна и решихме да я подкрепим, в деня, в който излиза и новия ни клип", коментира пред Дарик Играта.

"За първи път сме в Кюстендил. Яка е каузата и се радваме, че има толкова много хора на стадиона. Питахме Алекс каква музика слуша, той каза чалга, но и на нас може да се зарадва", добави Лео. Новият клип е на парчето "Айде на морето", с който даваме началото на летния сезон, казаха изпълнителите.

"Хубаво е да правим добрини, за да ни се случват и на нас добри неща. Аз доста често подкрепям такива каузи, искам да помогнем за това детенце, колкото повече се обединяваме да правим добро, толкова по- добре", коментира Яница пред Дарик. Колежката и Поли Паскова, като майка допълни:

"Чувствам се много щастлива, че чрез песните си мога да дам моя скромен принос да помогнем Алекс. Знам колко е трудно за един родител, когато детето му има здравословни проблеми, но знам, че историята е свидетел на много чудеса, когато човек има силна надежда и вяра във Бог и самия себе си".

Стотици кюстендилци пяха и купонясваха заедно с Дичо на стадион "Осогово".