Марек посреща Левски без старши треньор
Марек посреща Левски без старши треньор / Гонг

Левски гостува на Марек в мач от 11-я кръг на А група в деня на размисъл. След серия от 5 поредни успеха за Купа и първенство, „сините", водени от Георги Иванов, излизат в търсене на нова победа. Двубоят е с начален час 15.00 часа, а домакин ще бъде стадион Бончук.

Колкото до положението при дупничани, бури се развихриха в техния лагер преди сблъсъка. Тони Велков напусна поста старши треньор на тима, а срещу Левски играчите на новака в А група ще бъдат изведени от асистентите на досегашния наставник Янек Кючуков и Дани Белчев. Тренировките през седмицата води изп. директор Иво Паргов.

Битката между Марек и Левски със сигурност ще бъде натоварена с особен заряд, с оглед на голямата пауза, в която двата състава не са се съревновавали. Последният мач между двата отбора, преди дупничани да напуснат елита на българския футбол, датира от 9 април 2008-а година, а мястото отново е стадион Бончук. Тогава „сините" взимат категоричен успех с 4:0. Същевременно статистиката сочи още, че Левски има сериозна доминация над съперника си, а в последните 14 изиграни мача „сините" имат 13 победи, нито една загуба и само едно равенство, което е регистрирано преди цели 12 години (на 10 март 2002-а година).

Сега успехът за столичани минава в графа „задължителни" не само заради отличните впечатления, които остави тимът в последните срещи, и най-вече в двубоя с Лудогорец, а и заради амбициите, които бяха гласно поставени пред футболистите на тима от Герена - влизане в тройката. Преди срещата Левски е на 3-о място в таблицата с 19 точки, а Марек е 9-и с 8 пункта.

Георги Иванов при всички случаи няма да допусне отпускане в редиците на състава му, а за срещата ще може да разчита на всичко най-добро в отбора си. Направи впечатление, че Гонзо включи в групата за мача и приковалите вниманието върху себе си с желание, себераздаване и умения младоци Божидар Краев и Владислав Мисяк. Други юноши на тима от „Георги Аспарухов", които намериха място в групата, са Мики Орачев и Ради Цонев.