Мая Манолова: От ГЕРБ да кажат къде са средствата за балнеологията и прокуратурата в Кюстендил
Мая Манолова: От ГЕРБ да кажат къде са средствата за балнеологията и прокуратурата в Кюстендил / netinfo

Къде са средствата за балнеосанаториума и новите помещение на Районна и Окръжна прокуратури в Кюстендил?, би следвало въпроса да се зададе на депутатите на ГЕРБ, заяви зам.- председателят на НС Мая Манолова, по повод изказванията на Кирил Калфин и Емил Гущеров.
"Все още изпълняваме бюджет "Дянков". Пари в средата на календарната година не са се появили. Това, което са заложили, това се изпълнява. Няма как те да не заложат пари за балнеосанаториума и новите помещение на Районна и Окръжна прокуратури и в средата на годината да се намерят тези пари. Тези ремонти ще се случат през следващата година, когато се изпълнява бюджет "Орешарски". Парите до момента просто не са били заложени", заяви Мая Манолова.


Тя коментира и казаното от Кирил Калфин, че увеличението на пенсиите е много малко.
"Питам Кирил Калфин, с колко увеличиха те пенсиите за 4 години? Ако бяха увеличили пенсиите всяка година с по 5 лв. щяха са ги увеличат поне с 20 лв. за 4 години. И на мен ми е неприятно, че възможностите са такива в момента, че минималната пенсия може да се увеличи само с 5 лв. За първи път ние връщаме швейцарското правило и всички пенсии ще се увеличават през следващите години. В момента колегите от ГЕРБ просто трябва да си мълчат по тази тема. Освен това ще има през тази година и коледни надбавки", допълни Манолова.


Тя отговори и на бившия депутат Емил Гущеров, по повод обвинението за сменения началник на КАТ- Дупница, който е отстранен, защото е съставил актове на членове на БСП, както и за уволнението на експерт от общинската служба "Земеделие" в Кочериново.
"БСП няма нищо общо с тези рокади", бе лаконична зам.- председателят на НС.