/ Маргарита Петрова
Забавените заплати на шивачките от „А М shoes”, както и възнагражденията на работниците от „Абонданца“ ще бъдат изплатени. Новината съобщи лично на засегнатите страни омбудсманът Мая Манолова, която пристигна в Дупница, заедно с президента на КНСБ Пламен Димитров.

„Има как да бъдат компенсирани работниците за неизплатените заплати, от Фонда за гарантиране на вземанията при несъстоятелност на работодателите“, заяви Манолова и допълни, че промените върху които са работили в последната година вече са факт.

Мая Манолова и синдикатите заедно в защита на трудещите се българи, ще бъдат и в „А. М. shoes”

„Тук всички сме наясно, че става дума за схема, те си прехвърлят фирми, машини, служители. Другата добра новина е, че този път няма да може да има прехвърляне“ каза още пред работниците Мая Манолова.

Тя обясни, че отново ще подаде сигнал до прокуратурата срещу управителя фирмата, до НАП да се провери дали са внесени осигурителните вноски, до НОИ, за да се проверят ведомостите за заплати, а Инспекцията по труда вече извършва проверка по случая.

Протестиращи работници
Маргарита Петрова

Председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че благодарение на направените промени в 5 закона сега има върху какво да се стъпи.

„През всички тези години държавата и законодателят не бяха на мястото си, и благодарение на вашия протест, на вашите смели гласове, и благодарение на много други работници, които се изправиха в последните 12 месеца, сега има 5 променени закона“, каза Димитров и допълни, че трябва се настоява неплащането на заплатите да се криминализира.
Дарик- Кюстендил