Лятна занималня за децата от Дом „Олга Стоянова в Дупница
Лятна занималня за децата от Дом „Олга Стоянова в Дупница / Маргарита Петрова,Дарик

В лятната занималня, която ръководството на Дома за деца лишени от родителска грижа „Олга Стоянова" в Дупница, ще се включат всички деца от дома. Организираните занимания са част от трети етап на проекта „За да има щастие в детските очи". Децата ще прекарат 12 дни на Паничище, като в 8 от тях ще бъдат ангажирани с допълнителни часове. Това съобщи директорът на дома Красимира Александрова.

В рамките на проекта са предвидени и четири екскурзии до зоопарка в Благоевград, до Стобските пирамиди, Рилски манастир и Боровец. Заедно с групата доброволци от Франция, ще направят преход и до Седемте рилски езера.Тази вечер в дома пристигат 20 доброволци от Франция

Още един лагер е предвиден за децата от дома, който ще е началото на септември.

Френската група, която пристига в дома в Дупница гостува на децата по съвместен проект между община Дупница и неправителствената организация „Мисия на България". Френските доброволци ще останат в Дупница 13 дни.

През този период те ще организират редица обществено-полезни дейности - ще направят пейки за дома, а също и табели за района на еко пътеките. Заместник-кметът по хуманитарните дейности Даниела Ушатова изрази надежда, че децата и в България ще се научат на доброволчески труд.