Левски запрати Марек към Б група. Тенчо Тенев не се предава
Левски запрати Марек към Б група. Тенчо Тенев не се предава / Gong.bg, Георги Димитров

Левски запрати Марек към Б група с победа над дупничани с 3:1 на техния стадион. "Сините" излязоха с резервите в този двубой, за да запазят основните си играчи за мача с Лудогорец от полуфиналите за Купата на България другата сряда, но въпреки това успяха да постигнат успеха.
Лукаш Гикиевич с третия си гол за столичани откри резултата в средата на първата част, но точно преди почивката Димитър Димитров изравни. В средата на втората част Луис Педро вкара втория гол и предреши успеха за гостите. Крайното 3:1 оформи Борислав Цонев от дузпа.
Кюстендилецът Владислав Мисяк игра като титуляр за сините в този мач, а на трибуните бяха неговите родители.
Така "сините" вече имат 44 в актива си, с три повече от преследвача Черно море. Марек остава на шест точки от спасението под чертата със своите 17 точки.
"Изравняването ни беше добре дошло и трябваше второто полувреме да имаме повече смелост, за да вземем нещо от този мач. Трябваше да ограничим грешките си, но не успяхме. Вторият гол на Левски реши всичко."
"Не мога да не съм доволен от футболистите, които положиха старание, играха футбол. Понякога се получава, понякога не. Липсваше ни малко самочувствие и смелост. Левски дори и с втория състав си е Левски", сподели Тенев.
Той призна, че сметките му са били объркани заради двете принудителни смени преди почивката. Тогава пък се появи голмайсторът за домакините Димитър Димитров,който замени Еньо Кръстовчев.
"Смените ни объркаха сметките, но това е футболът. Хубаво е, че момчето, което влезе, Димитър Димитров, показа самочувствие и вкара. Определено ни липсват головете, с 10 гола имаме 17 точки. Ако можехме да си реализираме всички положения, щяхме да имаме и повече точки", сподели Тенев.
Треньорът на Марек обяви още, че битката за оцеляване не е приключила и ще иска от играчите си да се борят до самия край на първенството. Те изостават на шест точки от Локомотив Пловдив.
"Казвам им на момчетата да играят. Все пак имаме шанс, има още мачове. Ако се преборим за следващите точки, ще е добре за самочувствието на играчите. Не трябва да мислим, че сме се предали, играем до самия край."
"Момчетата трябва да вярват повече в себе си, те могат повече. Като ни поведоха, направихме някои хубави неща, което показва, че имаме напрежение в играчите. Благодарим и на малкото фенове, че са на стадиона", сподели още Тенев.
Капитанът на „Марек" Милен Лахчев сподели след мача: "За жалост поредна загуба, насъбраха ни се много. Шансовете ни вече са много минимални вече, но ще се борим до края. Уж успяхме да изравним, но пуснахме втория гол и всичко приключи."
"Тежко ще ни се отрази едно отпадане. Марек е отбор с традиции, със силни играчи, но ако изпаднем, ще е тежко за всички. Всеки сам си преценява какво да прави, никой не е насила тук държан."
"Нещата вече са много сложни, нека който иска, да остава и да играе. Все още има някакви шансове, загубохме от пряк конкурент преди това, а сега и от Левски.Но имаме пет мача - от тях може и нищо да не вземем, но може и 15 точки да вземем", сподели Лахчев след мача.