Бобовдолският затвор
Бобовдолският затвор / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив
Затвор от 20 месеца постанови Районен съд- Кюстендил за кюстендилец, който е извършил две кражби, повреждайки ключалките на МПС с отвертка. Съдът одобри споразумението постигната между прокуратурата и крадеца / Г.А.Д. /, който признава вината си.

Първата кражба е станала на 09.09.2016 г. в гр. Кюстендил, на площад „ 1-ви май" пред магазин на ЕТ „Милчо Лазаров", от паркиран микробус „Фолксваген", подсъдимият е отнел чужди движими вещи - 1 брой черна, платнена мъжка чантичка на стойност 12 лева, един мобилен телефон марка „Айфон", на стойност 1035 лева и сумата от 500 лева от владението на собственика / А.В.В. /, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, всичко на обща стойност 1 547 лв.

Втората кражба е извършена на 14.09.2016 г. в гр. Кюстендил, на ул. „Радослав Нотев", от паркиран лек автомобил марка „Фиат Пунто", като е повредил ключалката на лекия автомобил чрез използване на техническо средство- отвертка. Той е отнел чужди движими вещи -1 брой черно, мъжко портмоне на стойност 12 лева и сумата от 104 лева, всичко на обща стойност 116 лева от владението на собственика / Х.К.Д. /.

Откраднатото от 2 МПС е на обща стойност 1 663 лв., като подсъдимият Г.А.Д. е извършил деянията в условията на опасен рецидив,  поради което съдът му налага наказание “лишаване от свобода” за срок от  20  месеца, което да се изтърпи  при „строг” режим.
Имуществени вреди от престъплението  са възстановени. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
 
Дарик- Кюстендил