Костадин Митков Костадинов
Костадин Митков Костадинов / netinfo
Костадин Митков Костадинов от Кюстендил има нужда от помощ за лечение в чужбина. Той е със загубено зрение, специалисти от болница в Истанбул му гарантират 90%, че ще възстанови зрението си. За операцията трябват 13 000 американски долара, с които той не разполага. Костадинов е бил шофьор на линейка в Спешен център- Кюстендил.
 
"Историята започва преди 2 години. Костадин изгоря роговицата на двете си очи и започна нашето ходене по мъките. Първоначално в Кюстендилската  болница, но безуспешно, след това тръгнахме в София при различни специалисти. Имаше първоначално много гной в очите и той постъпи за лечение в Александровска болница, оттам ни изписаха и с непрекъснати поддържащи медикаменти за очите като хапчета, капки, което ни струваше много. Но нещата не се развиха благополучно за него. Зрението му започна да намалява все повече, докато се стигна до там, да не вижда нищо, освен светлината на вън и лампата в стаята и преместването на картината на телевизора.
Междувременно Костадин получи 100%  решение на ТЕЛК за инвалид с право на придружител, защото той сам няма как да се справя. Лечението продължи в домашни условия, след което благодарение на  Господ или съдбата, попаднахме на много добър лекар в София- д-р Даскалов, на когото сме страшно благодарни. При прегледа той каза, че състоянието на Костадин в момента е, все едно досегашното лечение е било на вятъра. Състоянието му до такава степен се е усложнило и няма да се оправи  с кератопластика , а с кератопротезиране. Такава операция в България няма как да се направи, първоначално лекарите ни насочиха към Германия, но там сумите са много високи и като втори вариант се спряхме на престижна болница в Истанбул. Лекарите там дават 90% гаранция, че зрението на Костадин ще бъде възстановено. Истанбулската болница заедно с професора, който ще направи операцията се наемат с нашият случай, получихме и оферта за лечението, сумата обаче е непосилна за нас.
Времето напредва, а сега е удобният момент за операция, докато още вижда някаква светлина и се ориентира към тъмно- светло, защото след изчезването на тази светлина за него нещата стават фатални. Костадин е млад човек и има нужда от помощ, за да има пълноценен живот.
Сумата за операцията е 13 000 американски долара.
Моля всеки, който иска нека ни помогне. Парите трябват спешно, защото до 2 седмици трябва да отидем до Истанбулската болница, да платим 3 600 долара  за прегледа и импланта, който трябва да му се сложи в едното око. Той се доставя от САЩ и се заплаща предварително", каза приятелката на Костадин Нели Николова.

Дарителска сметка за Костадин Митков Костадинов е открита в ОББ.
Номерът е: BG14UBBS80021067167040

 
 
Дарик- Кюстендил