Конкурс за авторска младежка песен за България и Македония
Конкурс за авторска младежка песен за България и Македония / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Международен конкурс за младежка авторска песен стартира през месец май в България и Македония. В него ще могат да участват младежки групи в областта на рок и поп музиката, чийто членове са на възраст между 13 и 25 години. Те трябва да предстaвят своя авторска песен, която не е печелила други подобни конкурси. Организатори на инициативата са сдружение „Партньори Дупница" и регионален център за устойчиво развитие в македонския град Кратово. Конкурса е част от проект, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество.
Ще бъде създадена електронна платформа, в която всяка група ще може да направи своята регистрация за участие и да качи творба, като за всяка една ще може да се гласува онлайн. Авторите на 10- те най-добри песни ще участват в гала-концерт в Дупница. Вотът на журито ще определи победителите, а то е съставено от професионалисти от България и Македония.
Големият концерт в Дупница ще бъде в началото на август, а голямата награда е заснемане и промотиране на професионален видео клип.