Комисията по заетост одобри 7 проекта за 186 временни работни места
Комисията по заетост одобри 7 проекта за 186 временни работни места / Влади Владимиров

За осигуряването на 186 работни места гласува Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. Те ще бъдат реализирани при одобрението на подкрепените от комисията 7 проекта, за включване в националната програма. Целта е да бъде създадена работа на безработни лица, регистрирани в Бюро по труда, за периода от 1- ви април до 30- ти септември 2012 година.

Комисията по заетост не прие желанието на Община Дупница да кандидатства с два проекта, като единия да бъде записан като резервен. Всяко община има право по регламент на един проект, уточни областният управител Любомир Анчев, който ръководи заседанието, заедно с директорът на Регионалната служба по заетостта в Благоевград Станислава Поповска и директорът на Бюро по труда- Кюстендил Марийца Стоянова.

Комисията по заетост одобри 7 проекта за 186 временни работни места
netinfo

Заетите по програмата ще получават по 270 лв. заплата, като им се поемат и осигуровките. Приоритетните групи са безработни младежи до 29 години, хора с ниска или без квалификация, както и безработни над 50 години.

Одобрени бяха проекти: на общините- Кюстендил и Дупница, за по 50 работни места; Невестино- 20 и Трекляно- 10 работни места; на читалище "Братство" за 6  и КНСБ за 20 работни места. Седмият проект е на Областна управа и цели ангажиране за 6 месеца на 30 безработни за поддръжка на двата гранични пункта, храмове и манастири.