Колко са бебетата в Кюстендил?
Колко са бебетата в Кюстендил? / netinfo

  352 акта за раждане е издал Обреден дом- Кюстендил от началото на годината до 20 септември. От родилното отделение на Кюстендилската болница отчитат 279 раждания за същия период. От къде идва разликата от 73 деца?

  Близнаците са рядкост, осиновените деца също. Явно става дума за "внос на бебета", пошегува се приятел. Истината- тези малчугани са родени в чужбина, но имат български произход, т. е. родителите им са български граждани. В Обреден дом пристигат документи от САЩ, Испания, Италия, Гърция, Великобритания, Украйна и др.

  Голяма част от бебетата обаче са родени в Македония и когато някой от родителите им се е сдобил с българско гражданство бърза да запише детето си в Кюстендил. И няма нищо по- нормално от това, защото бебетата стават автоматично граждани на ЕС и могат да пътуват свободно в Европа.

  Ситуацията за Дарик коментира Елена Славейкова от Обреден дом- Кюстендил..... / Чуй /

  Ех, братя македонци какво ви води насам!?

  И нещо друго любопитно, никой не знае броя на кюстендилските майки, които избират да раждат децата си в София, Дупница или Благоевград, а после си ги гледат в Кюстендил.

  За първите 8 месеца на годината в Кюстендил новородените са 331, а за същия период на миналата година те са били 376. Топим се!