Кметът на Дупница иска депутата Мая Манолова да му се извини
Кметът на Дупница иска депутата Мая Манолова да му се извини / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Кметът на Дупница Методи Чимев определи като- абсолютна лъжа, казаното от зам.- председателя на Народното събрание Мая Манолова в предаването "Здравей България" на Нова телеивизия, че Община Дупница, чийто кмет е избран като кандидат на ПП ГЕРБ организира изпращането на автобуси за протестите в София, с общински служители и допълнителни стимули. Кметът на Дупница настоява и за публично извинение от депутата.
В официално писмо изпратено до медиите, кметът Чимев коментира:
"Никога, не съм си позволявал или позволил да "стимулирам" участващи в протестите или организиране на общински служители, което Манолова "припомня", че било започнало още през февруари тази година, когато отново отправи обвинения към мен. Твърденията на Мая Манолова са опит да дискредитира институцията "кмет на Община Дупница", поради което настоявам за публично извинение.
Що се отнася до поредните упражения в хвърляне на безпочвени и неподкрепени с факти или доказателства лъжи в медийното пространство отправени към мен, искам да обърна внимание, че това явно е вече станало хронична практика на БСП в региона. Освен Мая Манолова и председателя на БСП-Дупница Станислав Павлов си позволи да отправи по същия безпочвен начин обвинение към мен, като подадох своевременно сигнал до Окръжна прокуратура-Кюстендил.
Снетите обяснения на Павлов и резултата няма да ги коментирам-/ прокуратурата отказва да образува досъдебно производство /. Надявам се, че Манолова е по-паметна и ще си спомня за разлика от Павлов.
А що се отнася до протестите ЗА и ПРОТИВ и участието в тях на всеки един гражданин на Република България, то искам да припомня, че това е тяхно конституционно право и избор и не съм аз човекът, който ще държи 24 часа служителите на работните им места. Ние сме правова държава, а не подвластни на дикактори, нали?!", завършва коментара на кметът на Дупница.