Клубовете по таекуондо от Кюстендил и Дупница в опозиция на новия президент
Клубовете по таекуондо от Кюстендил и Дупница в опозиция на новия президент / netinfo

Новият Управителен съвет на федерацията по таекуондо е ЕТ Андрей Георгиев. Новият президент бе избран след Общо събрание с редица закононарушения, твърдят от клубовете "Гладиатор"- Дупница и "Форс 1992"- Кюстендил. Христо Михалчев и Бисер Христов коментираха пред Дарик, че избора е станал с гласовете на клубове- фантоми, в които има по 1 или 2- ма състезатели.

"Основната част, 80% от трениращите таекуондо спортисти в страната са в клубовете, които останахме в опозиция и подкрепихме Васил Иванов- Лучано. Бяхме само зрители на театър", каза президентът на кюстендилския клуб Бисер Христов.

5- 6 клуба не са били допуснати до събранието, с мотива, че не са си платили членския внос до 31 януари и с решение на УС са изключени.

"След събранието дойде писмо от министъра на спорта, че клубовете имат право да гласуват, но вече бе късно. Има и фалшифицирани подписи на членове на стария УС, които не са гласували това решение. Започнахме подписка, с която сме готови да оспорваме законността на това общо събрание, да свикаме ново или да започнем да правим нова федерация. Решихме и да не участваме в турнири организирани от това ръководство", каза за Дарик старши треньорът на дупнишкия "Гладиатор" Христо Михалчев. Така един от най- добрите клубове в страната, с много национални състезатели може да загуби над 20 000 лв. от спортния тотализатор и от стипендии.

"Като старши треньор на националния отбор, Андрей Георгиев ми е казвал пред свидетели, че ние или ще си мълчим и ще се съобразяваме с това, което той казва или ще си развиваме сами теакуондо в Дупница", допълни Михалчев.