Кирил Величков сред най- добрите 10 на рали Благоевград 2016
Кирил Величков сред най- добрите 10 на рали Благоевград 2016 / Асен Илиев/ личен архив

Даниел Живков спечели рали "Благоевград 2016", втори кръг от планинския шампионат на България, по трасето до село Делвино. Кюстендилецът Кирил Величков с "Хонда ЦРХ" е 9- ти в генералното класиране, но се качи на почетната стълбичка в своя клас НС4, където стана трети.

Кирил Величков сред най- добрите 10 на рали Благоевград 2016
netinfo

"Направих и личен рекорд на трасето, като подобрих времето си с 3 секунди. Имах и късмет за третото място, защото един от преките ми конкуренти имаше технически проблем", заяви Кирил Величков пред Дарик.
Технически проблеми преследваха другите кюстендилци, които участваха в ралито. Васил Тодоров- Зендер с "Опел Астра" все пак успя да финишира, но даде 22- ро време, като е 7- ми в клас НС3.

Кирил Величков сред най- добрите 10 на рали Благоевград 2016
netinfo

Ясен Николов претърпя лек инцидент, после и автомобила му аварира, 50 метра преди финала. Марин Ледеров също не успя да финишира.
Жалба от щаба на втория в класирането Христо Манолов, провокира вземането на проби от горивото на победителя Живков, като се очакват резултатите от изследване в "Лукойл Нефтохим". Пилотите могат да използват само сертифицирано гориво.

Кюстендилският кръг от планинския шампионат е през месец август.