Каменица Фен купа- от Осогово към Маракана, червените биха сините, братът на Бербатов игра за Монако
Каменица Фен купа- от Осогово към Маракана, червените биха сините, братът на Бербатов игра за Монако / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

За втора поредна година, полуфиналните турнири от футболния турнир „Каменица Фен купа" започват от Кюстендил. Като футболистите са първите, които стъпват на новата тревна настилка на стадион „Осогово". Пътят към „Маракана" тръгва от Кюстендил, в Бразилия, на мач на националния отбор ще пътува отборът победител. Турнирът бе открит от директор „Маркетинг" Ясен Любенов и кметът на общината Петър Паунов. На официалната трибуна бяха още зам.- кметът Виктор Янев, председателят на Областния съвет на БФС- Кюстендил Спиро Сираков, Милчо Смилянов- голмайсторът за всички времена на Кюстендил, 170 мача и 70 попадения. Специален гост на откриването бе Александър Костадинов- европейският шампион по класическа борба от Финландия.
„Прекрасен терен и великолепна природа, времето също е с нас", обявиха водещите, колегите от Дарик радио Иво Райчев и Мишо Дюзев.

Каменица Фен купа- от "Осогово" към "Маракана", червените биха сините, братът на Бербатов игра за "Монако"
netinfo

„Сърдечни благодарности към кмета на община Кюстендил, който за втора поредна година ни помага за организацията. Ние даваме началото на полуфиналите от Кюстендил и от Кюстендил тръгва пътя за „Маракана". Отборът който спечели турнира ще гледа бразилския национален отбор. Нашата любов към футбола и вас феновете, отразяваме и с инициативата „Дари гол". За всеки гол, Каменица дарява по 1 лв. и сумата ще се инвестира в спортната база на града, на отбора - победител. Председателят на БОК Стефка Костадинова е патрон на „Дари гол". Днес ще има един отбор, вкарал най- много голове и той ще номинира един играч, който ще играе в звезден мач, срещу отбор на Христо Стоичков", заяви Ясен Любенов, директор „Маркетинг" в компанията.

Каменица Фен купа- от "Осогово" към "Маракана", червените биха сините, братът на Бербатов игра за "Монако"
netinfo

„Огромно удоволствие е за мен и искам да Ви поздравя за тази великолепна инициатива. Анализаторите казват, че рецептата за дълголетие е- спорт плюс Каменица. Оста Осогово- Маракана вече е факт и съм убеден, че днес стартират най- добрите. Успех на всички", каза на откриването кметът Петър Паунов.
Програмата продължи с демонстрационен мач между сини и червени, „Левски" срещу „ЦСКА", съставен от местни футболисти и ветерани. След 30 минутно съревнование, червените надделяха с 4:2. Най-резултатни бяха футболният ветеран, възпитаник на „Велбъжд" Владислав Стойков и бившият футболен съдия от „А" група Сашо Деянов, които отбелязаха по 2 попадения за своите отбори.

Каменица Фен купа- от "Осогово" към "Маракана", червените биха сините, братът на Бербатов игра за "Монако"
netinfo

Най-оспорваният сблъсък в началото на полуфинала беше срещата между благоевградските отбори „Ел Класико" и „Легендите", които си размениха по 3 гола и не успяха да излъчат победител. С най-изразителна победа се изяви тимът „Грамада Обединен" (Благоевград), който разгроми своите съграждани „Фк Ораново" със 7:0.
Братът на Димитър Бербатов, Асен Бербатов също се появи на терена и се впусна в битката за Маракана със своя отбор на име „Монако". За негово съжаление, асоциациите с френския футболен титан, в който играе брат му Димитър, се изчерпаха само с имената - в първия си мач „благоевградското Монако" загуби с 0:1 от тима на „Легендите".