/ Влади Владимиров
Илиян Стоянов: Обединение с ФК Велбъжд не се планира. Важното е, че обществеността вярва на нас
100173
Илиян Стоянов: Обединение с ФК Велбъжд не се планира. Важното е, че обществеността вярва на нас
  • Илиян Стоянов: Обединение с ФК Велбъжд не се планира. Важното е, че обществеността вярва на нас
Футболно обединение между ФК Кюстендил - Академия Стоянов и ФК Велбъжд не се планира, заяви категорично пред Дарик Илиян Стоянов. Той ни потърси, в право на отговор след интервюто на изпълнителния директор на Велбъжд Андрей Радев пред Дарик.
 
“С г- н Радев, аз никога не съм говорил на тема обединяване. Аз искам да го попитам- защо той търси това обединение с ФК Кюстендил?? Той ми звъня декември, когато кацах в Токио, след първото ми идване в България. Казах му, че на 19 се връщам отново, на 27 декември му се обадих, той бил на София и каза, че ще ме потърси в следващите дни, но не го направи.

Важното е, че хората, обществеността на Кюстендил е зад нашия клуб. Така че, да не си прави дивиденти на наш гръб. Аз не съм казал и една лоша дума за ФК Велбъжд.

Да преди 1 година, го поканих да работим във ФК Кюстендил заедно и аз му казах тогава, че мога да работя за Велбъжд, ако Русаков се махне, но се оказа, че той не ръководи сам футболния отбор, но не знам другите хора кои са?”, каза Илиян Стоянов. Той определи 2018 година като успешна за ФК Кюстендил- Академия Стоянов и прогнозира, че 2019 г. ще бъде още по- успешна за клуба.
 
“За какви обединение става на въпрос? Ние имаме над 200 деца, имаме 5 треньора, мъжки отбор с голям шанс да играе бараж за влизане във В група. Ние не сме ФК Бузлуджа да се обединяваме.

С кой и защо да се обединяваме? Ако искат да се разпуснат и това е. В по- малки градове от нашия има по 3- 4 школи, като Тетевен, например. Щом общината е готова да помага на 2 школи, какъв е проблема?

Андрей Радев пред Дарик: Иван Маринов е новият старши треньор на Велбъжд. Искам обединение, но не знам с кой от ФК Кюстендил да говоря

Искам да му кажа на г- н Радев- да не се занимава с нашия клуб, ако ми няма телефона, Дарик го има, дайте му го, да ми се обади. С мене трябва да говори. Имаше много удари под кръста през 2018 г., от тяхна страна и продължават през новата година, но важно е, че хората, обществеността на Кюстендил ни вярва на нас, не на тях”, категоричен бе Илиян Стоянов.
 
По неговите думи, ФК Велбъжд и ФК Кюстендил- Академия Стоянов са конкуренти, но е важното да има взаимно уважение. “Уважавам и Радев и всичките други там.

Но, постоянно да има удари под кръста, това няма как да стане. Лошото е че политиката взе да се намесва във футбола в България, това е много лошо”, заключи Илиян Стоянов.
Дарик- Кюстендил