Кирил Калфин и Радослава Чеканска
Кирил Калфин и Радослава Чеканска / Влади Владимиров
Български и чуждестранен инвеститор ще кандидатстват за публично-частно партньорство с община Кюстендил за терена на бившето военно поделение в Кюстендил. Инвестицията в туристически и спортен комплекс ще бъде за над 50 млн. лв. Става дума за хотели, ресторанти, басейни, спортна зала и други атракциони, каза депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин, който съдейства за привличането на инвеститорите.

“Инвеститорът не се е отклонил от целта, напротив привлича се и нов, външен инвеститор. Община Кюстендил и инвеститорът са подготвили необходимите документи и чрез областния управител, те са вече в МРРБ. Очаква се решение на Министерски съвет, за да се прехвърли собствеността на имота на общината”, коментира Кирил Калфин.

Той припомни, че последните изменения в Закона за държавната собственост изискват разписани инвестиционни намерения от общините, който да бъдат реализирани в рамките на 5 години, в противен случай имотът отново би станал държавна собственост.
 
Депутатът Радослава Чеканска заяви, че очакват документи с инвестиционните намерения и за военен имот в централната градска част на Дупница, бившия КЕЧ, за да се задвижи и за този терен процедурата през МС.

Депутатите Калфин и Чеканска ще имат среща с министъра на образованието, за да бъде прехвърлена на община Сапарева баня собствеността на имотите на бившето държавно училище в града, което вече се обедини с общинското и са едно Средно училище, за да може да се кандидатства с проекти по европейските програми.

Областният координатор на ГЕРБ и депутат Кирил Калфин представи новата си колежка в парламента Радослава Чеканска на пресконференция. Той е определи като прекрасен професионалист. Тя благодари и допълни- “Двамата с г- н Калфин сме отборни играчи и ще постигнем резултати за област Кюстендил”.

 
Дарик- Кюстендил