михаела крумова
михаела крумова / Дарик- Кюстендил
 
90 %  от заплатата на кмета на община Кюстендил гласува Общински съвет като възнаграждение на председателя Михаела Крумова .Тя ще получава 50% от сумата , защото работи на 4-часов работен ден. Общинският съветник Младен Ризов заяви, че е необходимо председателят да работи на 8-часов работен ден, за да има възможност да се среща с повече граждани .
Крумова коментира, че това не се налага, защото се справя добре, организира ангажиментите си , не си брои часовете , среща се с граждани  и има  представителни функции,които налагат пътувания и присъствие на различни мероприятия.

Местният парламент  гласува и докладната за възнагражденията на общинските съветници ,които са 70% от средното брутно възнаграждение на администрацията за съответният месец.
Съветниците приеха  и възнагражденията на кметовете на кметства. Най-високо е възнаграждението на кмета на село Слокощица – 1155 лева, а най-ниско е на кмета на село Раждавица – 736 лева.Кметът на с.Копиловци получава 1144 лв., на Жабокрът-1100 лв.,на Жиленци-998 лв., Коняво-913 лв., Соволяно-975 лв.,Багренци-965 лв, Жиленци- 923 лв.
Кметът Петър Паунов коментира, че не трябва кметовете да се делят на такива на малки и  големи село и че работещите в по- малките села също имат достатъчно ангажименти.Той е категоричен, че не трябва разликата във възнагражденията им да е голяма.