Георги Марков говори за демократичните промени
Георги Марков говори за демократичните промени / Дарик- Кюстендил
 
        За мен е чест да приветствам нашия специален гост, който не се нуждае от представяне – бивш конституционен съдия, един от най-върлите седесари и настоящ народен представител в 44-ото Народно събрание. Това е Георги Марков, който избра нашия град, за да представи своята книга и да разкаже повече за демократичните промени у нас. Това заяви областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил Виктор Янев, откривайки събитието, посветено на годишнината от демократичните промени и представяне на творбата на Георги Марков – „Феноменът Виктор Орбан“.

Георги Марков говори за демократичните промени
Дарик- Кюстендил


  В залата, наред с гражданите, бяха също народните представители от ГЕРБ Кирил Калфин и Радослава Чеканска, кметът Петър Паунов, градоначалникът на Сапарева баня Калин Гелев, съветници и общественици.
 

Георги Марков говори за демократичните промени
Дарик- Кюстендил


        Марков беше специален гост в областния център по повод на 30 години от падането на комунизма в Източна Европа и 30 години от митинга на 14 декември в София, който свали член първи на Живковата конституция и даде началото на демократичните промени у нас.
        "Спомням си 14 декември 1989 г. Тази година се навършват 30 години от падането на член първи на Живковата конституция. Тогава десетки хиляди граждани, неорганизирано, обградиха парламента и скандираха "Долу член първи!" и "Долу БКП!". Тогава стана ясно, че няма да има перестройка, а борба за демокрация", сподели Марков пред множеството граждани на Кюстендил, дошли в залата.
       „Казах на г-н Паунов, че, както е подкарал мандатите, ако ми останат сили, следващата книга ще е „Феноменът Паунов“, посочи Георги Марков. Той категорично заяви, че да печелиш мандати, като управляваш, означава, че управляваш добре.
        След срещата и при голям интерес, пред кюстендилци беше представена и книгата на Марков "Феноменът Виктор Орбан". Изданието описва политическата дейност на премиера на Унгария в периода от 1989 г. до 2019 г.

Георги Марков говори за демократичните промени
Дарик- Кюстендил


        „Считам, че е феноменално да участваш в дисидентските години в антикомунистическото движение и 30 години по-късно да си непрекъснато избиран за народен представител – точно 8 пъти. И 4 пъти министър-председател – най-младият министър-председател на Унгария. 8 години в опозиция, изключително търпение, и отново идва на власт и 3 пъти го избират за министър-председател с по две трети“, коментира Георги Марков.

Георги Марков говори за демократичните промени
Дарик- Кюстендил


       Пред кюстендилци той направи обзор на социалната и икономическа политика, провеждана от Орбан, говори и за позициите на унгарския премиер по ключови теми, сред които мигрантската криза.         
       Кюстендил бе сред първите градове в страната, в които авторът представи лично своята творба.