Габриела Ковачка с 9- то място на FIG WORLD CUP. Мартин Ковачки с бронзов медал на BOROVETZ CUP
Габриела Ковачка с 9- то място на FIG WORLD CUP. Мартин Ковачки с бронзов медал на BOROVETZ CUP / netinfo

Спортист №3 на Кюстендил за 2012 година, в анкетата на Дарик радио и община Кюстендил, Габриела Ковачка зае 9 място на финала на FIG WORLD CUP- Световната купа за мъже и жени в Боровец. Габриела Ковачка е държавен шампион по спортна аеробика. Тя е дебютант в категория- жени и се състезава със световния елит в този спорт.
Участваха: Австрия, Беларус, Китай, Чехия, Испания, Финландия, Англия, Гърция, Унгария, Испания, Индонезия, Япония, Мексико, Румъния, Русия, Словакия, Тайланд, Турция, Виетнам, България.
"Въпреки липсата на международен опит, въпреки недостатъчната подготовка за състезание от такъв висок ранг, поради липса на финансиране, успя да се мотивира и да покаже потенциала си. Искам да изкажа огромната си благодарност на Калоян Калоянов за безпрекословната подкрепа, която ни оказа в тежката подготовка.Калоян е не само Световен шампион, но и изключителен професионалист в треньорската професия.Дай Боже България да има повече като него", коментира пред Дарик треньорът на Габриела и президент на клуб "Тонус"- Кюстендил Галя Миткова- Миладинова.
Братът на Габриела, Мартин Ковачки спечели бронзов медал на BOROVETZ CUP OPEN- Международен турнир за деца, юноши и девойки.

Габриела Ковачка с 9- то място на FIG WORLD CUP. Мартин Ковачки с бронзов медал на BOROVETZ CUP
netinfo

Смесената двойка на "Тонус"- Кюстендил, в състав-Анна Байрактарска и Мартин Ковачки се класира на 6- то място в турнира.
България спечели общо 13 медала от Международния турнир- 2 златни, 9 сребърни и 2 бронзови.
"Присъстваха 80% от членовете на Техническия комитет на ФИГ. Състезанието бе открито от спортният министър Петър Стойчев и Йорданка Благоева- председател на Съюз по аеробика. Изключително добро представяне на състезателите от Тонус Кюстендил", обобщи Галя Миладинова.