Футболният Марек си намери мощен спонсор- Актавис
Футболният Марек си намери мощен спонсор- Актавис / Влади Владимиров, архив

"Актавис" е новият генерален спонсор на футболен клуб „Марек 2010" Дупница, информира официалният сайт на компанията. Средствата, с които фармацевтичната компания ще подпомага финансово клуба, ще бъдат предназначени, както за представителния тим, така и за детско-юношеската школа на клуба.

„В Дупница, който е известен и като „Град на фармацията", се намира най-големия завод за производство на твърди орални форми в Югоизточна Европа. Това е заводът на Актавис, който осигурява над 800 работни места за жителите на Дупница и региона. Спонсорството на ФК "Марек 2010" е част от нашата корпоративна социална политика за подпомагане на общините, в които "Актавис" има свои производствени мощности. Искрено пожелавам на отбора много бъдещи успехи на футболния терен", коментира Илия Пашов, изпълнителен директор на "Актавис България".

„Изключително сме благодарни и високо ценим помощта на "Актавис" за нашия отбор. Благодарим за помощта и на премиера Борисов", коментира Ивайло Паргов, изпълнителен директор на спортния клуб. "Тяхната помощ ще ни даде възможност да възродим футбола в Дупница, както и да работим още по- активно с младите футболни таланти в града. В тези времена на финансова криза малките отбори са изключително затруднени в намирането на финансови средства и това прави спонсорството на "Актавис" още по-ценно за нас", допълни Паргов.

Освен финансова подкрепа, "Актавис" ще оказва помощ на клуба и под формата на дарения от медикаменти. Първото дарение ще бъде предоставено на клуба до края на тази седмица.