Емилиян Тодоров отново на тепиха, отборът на В. и Г. Илиеви замина за ДЛОШ за мъже и жени
Емилиян Тодоров отново на тепиха, отборът на В. и Г. Илиеви замина за ДЛОШ за мъже и жени / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Група от 17 юноши и мъже и 5 девойки и жени от клуб "Васил и Георги Илиеви"- Кюстендил пътуват за Бургас, за участие в Държавния лично- отборен шампионат по борба за мъже и жени. Меренето е днес, а схватките са през уикенда, като надпреварата в трите стила ще е и в двата дни.
С едно изключение, всички национални състезатели при мъжете, в класическия стил ще участват на шампионата. В това число са спортистите на Кюстендил Владислав Методиев, Милослав Методиев, Иван Иванов, Емилиян Тодоров, който все още не е напълно възстановен, но се завръща на тепиха, за да помогне на клуба си, след тежка контузия и операция. На тепиха ще излязат световният и европейски шампион Иво Ангелов, № 1 на континента Александър Костадинов, бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 Явор Янакиев, призьорът от световни и европейски първенства Христо Маринов и др.
НСА са спрели дама борци, студенти 4 курс за участие в шампионата от името на кюстендилския клуб, въпреки желанието на момчетата. Клубът ще разчита и на най- добрите си юноши. Отборът се води от главния треньор Валери Райчев.

Управителният съвет на БФБ взе решение Държавния лично-отборен шампионат по свободна и класическа борба за мъже и жени да се проведе с толеранс 2 кг. Така борците няма да свалят шоково килограми, за да влязат в категориите си.