Доброволците освободени от местни данъци?
Доброволците освободени от местни данъци? / Дима Кирилова, Дарик радио

Доброволците от отряда , който в момента се набира към община Кюстендил, да бъдат освободени или с по- ниски местни данъци и такси, предлага да гласува ОС съветникът от ПП ЛИДЕР Йордан Ангелков. За доброволният си труд ,те ще получават за всеки работен ден по 200% на минималната работна заплата, плюс осигуровки. Това ще им се зачита и за трудов стаж.По закон им се полага и годишна застраховка. Доброволците ще получат и по 400 лв.за екипировка, която включва лични предпазни средства  за 2 години. По време на обучението им ще получават минималната работна  заплата. Ангелков предлага и да им бъдат върнати по 24 лева, колкото струва окомплектоването на  документите им при кандидатстване в доброволческият отряд.

От гласуването му от ОС Кюстендил , до сега са се записали 10 кандидати за отряда.Числеността на отряда трябва да е 45 души.

Предстои в него да се включат и младежи от БСП и ГЕРБ.

" Много е слабо участието в отряда. Аз зная, че хората не са толкова безразлични към стихиите и към нещастието на пострадалите.Да бъдеш доброволец е въпрос на чест и отговорност. В редица европейски страни,на тях се гледа с изключително уважение, защото са доказали своята ефективност борбата с бедствията.  Призовавам всеки дееспособен и уважаващ себе си кюстендилец да се запише в отряда", заяви Йордан Ангелков.