Депутатите от БСП няма да се месят при кадровите назначения в областта
Депутатите от БСП няма да се месят при кадровите назначения в областта / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Зам.- председателят на Народното събрание и депутат от Кюстендилски избирателен район Мая Манолова заяви, че с колегата й Ибришимов ще се въздържат максимално от намеса в кадровата политика на програмното правителство на кабинета на Пламен Орешарски. Така тя отговори на въпрос водят ли се разговори с представители на други партии за политическите назначения в областта.
"Областните управители са политически фигури и ще има наши предложения. За всички останали постове на необходими професионалисти, познаване на проблемите и не на последно място е важно мнението на хората за работата на тези структури. Ще се опитаме да не повтаряме грешката на предишните управляващи от ГЕРБ и шуробаджанащината в назначенията", коментира Мая Манолова.
В допълнение, тя каза, че ако с бившия областен управител са работили така, както през последните дни от мандата му са щели да се случат чудеса. Депутатът обаче уточни, че назначенията на този пост са политически.
Мая Манолова призова в условията на криза, всички да работят за приоритетите на областта, без значение от политическата принадлежност.