Даниел Живков с Ланча Делта бе най- бърз на рали Осогово 2010
Даниел Живков с Ланча Делта бе най- бърз на рали Осогово 2010 / Влади Владимиров

Даниел Живков с "Ланча Делта Интеграле" спечели планинското рали "Осогово 2010". Той постигна най- добри времена и в двата манша, от завършилите 23- ма пилоти.

Даниел Живков с "Ланча Делта" бе най- бърз на рали "Осогово 2010"
netinfo

Отпадна най- големият му конкурент и съотборник Николай Златков с "Ауди S1", като автомобила аварира още през първия манш, а разлятото от него масло забави състезанието с 1 час. Не завършиха още 2 автомобила, като катастрофира Косьо Йорданов със "Застава Юго". Надпреварата премина без контузени пилоти и инциденти с публиката, при отлична организация.

В генералното класиране втори се класира Борис Борисов със "Субару Импреза", а трети е Петър Гьошев с "Митцибиши Лансер". Шестицата допълват- Тихомир Златков с "Форд Ескорт", Игнат Исаев  и Илия Царски с "Митцубиши Лансер".

Кюстендилецът Кирил Величков е 9- ти по време, но се класира 2- ри в неговия клас "Х2". Величков с "Хонда CRX" продължава да е лидер във временното класиране след 3 кръга от планинския рали шампионат.

Даниел Живков с "Ланча Делта" бе най- бърз на рали "Осогово 2010"
netinfo

По класове, победители станаха: Антон Тонев в "Х2"; Веско Недевски в "Х3"; Борис Борисов в "Х4"; Даниел Живков в класовете- "Е4" и "Х+Е"; Николай Диков в "N2"; Петър Гьошев в класовете "N4" и "A+N"; и Калин Гълъбов в "А6".

От дамите най- предно класиране постигна Екатерина Стратиева с "Ситроен С2". Тя е 11- та в генералното подреждане и 2- ра в клас "А6". Диана Стоянова е 17- та, а Ива Палма е 21- ва.

Наградата за най- млад състезател, на името на създателя на рали "Осогово"- Костадин Сотиров, получи Боян Гетов.

Даниел Живков с "Ланча Делта" бе най- бърз на рали "Осогово 2010"
netinfo

За първи път се връчи и награда за най- бърз състезател по 5- километровото трасе, от името на депутата и бивш председател на СБА Валентин Микев, получи я Даниел Живков. Неговото време през 2- рия манш бе 2:50.90 мин.

Купите на победителите бяха връчени на центъра на село Богослов, пред десетки фенове на моторните спортове и жители на селото. Хиляди зрители наблюдаваха ралито през 2- та дни в Осоговския балкан.

Даниел Живков с "Ланча Делта" бе най- бърз на рали "Осогово 2010"
netinfo