Д- р Пламен Симеонов бе преизбран за председател на БЛС- Кюстендил
Д- р Пламен Симеонов бе преизбран за председател на БЛС- Кюстендил / Влади Владимиров

Д- р Пламен Симеонов бе преизбран за нов 3- годишен мандат като председател на Управителния съвет на Българския лекарски съюз в Кюстендил. Той бе и единственият кандидат за поста. Гласуването бе тайно, както изисква Устава на организацията.

Общото събрание трябваше да започне в 13, 30 ч., но не бе събран необходимия кворум от 2/3, от 44- ма лекари, които членуват в съюза. След един час събранието започна работа при кворум от 50%+1, като присъстваха 25- ма лекари.

Общото събрание на БЛС- Кюстендил трябваше да се проведе още през месец- април, но на два пъти се провалиха делегатските събрания в Кюстендил и Дупница.

Заместник- председатели на съюза са: д- р Силвия Стефанова, д- р Красимир Панчев и д- р Димитър Димитров. В 8- членния Управителен съвет влизат още- секретарят д- р Николай Стоянов, д- р Еделина Здравкова, д- р Румен Алексов, д- р Мадлен Савова и д- р Ани Георгиева.

Председател на Комисията по професионална етика  е д- р Александър Соколов и членове- д- р Мая Ангелова и д- р Борислав Коломанов. Контролната комисия е с председател д- р Арабаджиева и членове- д- р Маринова и д- р Василева.

На събранието бе взето решение за увеличаване на членския внос с 1 лв., от 6 на 7 лв. Старият Управителен съвет бе освободен от отговорност.

"В момента вървят преговорите на национално ниво- експерти БЛС с Министерство на здравеопазването и НЗОК, по цени и обеми в доболничната помощ. Предстоят разговорите и за клиничните пътеки, в които ще участват 7  от директорите на лечебни заведения от страната.

Д- р Пламен Симеонов бе преизбран за председател на БЛС- Кюстендил
netinfo