/ netinfo
Информационна кампания за разпространение на листовки с информация за Международния ден на доброволеца ще се проведе на 5 декември, от 10.00 часа, а от 11.00 часа в читалище „Братство 1869” ще бъде открита фотоизложба от дейността на доброволците Кристина Талевска - Царибродска и Владимир Стойчески и фотоси на доброволците Озан Билечен от Турция, Александра Дунимаглоска и Дарко Дамески от Македония, които са реализирали доброволческата си дейност в читалището през годините.

Много изненади в Коледно-новогодишната програма „Зимна феерия под Хисарлъка 2018"

За първи път Международният ден на доброволеца се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

Читалище „Братство 1869” обявява традиционния конкурс „Коледа”

На този ден обществото отдава своята почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ, с което допринасят светът да се превърне в по-мирно и безопасно място. Инициативите по отбелязването на Международния ден на доброволеца  се организират в рамките на проект „ЕДС - академия за живота” съфинансиран от Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз.