Дядо Коледа
Дядо Коледа / /ThinkStock/Getty Images
И тази година Дядо Коледа избра Кюстендил и читалище „Братство” за свое място. Работилницата на Дядо Коледа официално ще открие врати в понеделник, това съобщи за Дарик председателят на читалището Иван Андонов.
За 12-та поредна година читалището прави Коледно-новогодишната програма „Зимна феерия под Хисарлъка”.
Началото е с откриването на Работилницата, както и традиционният конкурс за картина, картичка, сурвачка, сувенир, приказка и стихотворение на тема „Коледа”.
„През тази година различното е, че има отделна категория за сувенири. Срок за предаване на творбите: 18 декември. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 21 декември, от 13:00 часа в Голямата зала на читалището”, заяви Андонов.
През месец декември ще има различни прояви свързани с Коледно- новогодишните празници. Сред тях са театрални представления, за първи път ще се направи международен Коледен фестивал на хоровото изкуство, ще има два концерта на Детската музикална школа, два фолклорни концерта. В програмата се предвижда на 19 декември да се проведе и Танцова Коледа-спектакъл на студио Дебют, клуб по спортни танци „Пауталия и възпитаници на музикалната педагожка Жана Райнова.
„Всички мероприятия, които ще проведем до края на годината са подчинени на благотворителната кампания за набиране на средства за нашето златно момче Тони Костов. Той е възпитаник на читалище Братство”, обяви Иван Андонов. На входа на читалището има поставена и кутия за дарения за Тони Костов.