БСП със сигнал до главния прокурор и МВР за печатно издание за черен пиар

БСП със сигнал до главния прокурор и МВР за печатно издание за черен пиар
БСП със сигнал до главния прокурор и МВР за печатно издание за черен пиар / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

БСП- Кюстендил и водачът на листата на "Коалиция за България" Мая Манолова ще сигнализират главния прокурор и МВР за печатно издание, което се разпространява от две седмици на територията на общината. "Искаме да бъдат установени авторите на този псевдовестник, за да можем да потърсим наказателна отговорност за клевета. В щаба ни постъпи информация за печатницата, която е близка до представител на ГЕРБ в Кюстендилска област. Има информация и кои са разпространителите на този вестник", заяви Манолова. По нейни данни, един брой струва около 6 000 лв., като до края на кампанията, при тази периодичност ще бъдат изразходвани около 50 000 лв.

Мая Манолова посочи, че са нарушени редица законови разпоредби, като тези, че трябва в първия брой да е посочен издателя, редакционния екип, адреса на редакцията и кой го печата.

"На 12 април, БСП откри предизборната си кампания- открито, с лицата си пред хората. Обещахме, че ще водим толерантна и честна кампания, без черен пиар и охулване на опонентите. Повечето политически партии и президента Плевнелиев призоваха за същото.  В същия ден се разпространява един псевдовестник, пасквил, без автори на основните статии, с оплюване на няколко политически сили, без една. Има статии срещу нас, Атака, Яне Янев, Меглена Кунева и Иван Костов. Има една пощадена и това е ПП ГЕРБ", коментира водачът на листата на БСП И "Коалиция за България"- Мая Манолова.