БСП питат кмета: Колко пари са вложени в хотел Кюстендил и къде са парите от заема?
БСП питат кмета: Колко пари са вложени в хотел Кюстендил и къде са парите от заема? / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Иван Каракашки и Мая Манолова от БСП питат колко струва хотел "Кюстендил"?
80629
Иван Каракашки и Мая Манолова от БСП питат колко струва хотел "Кюстендил"?
  • Иван Каракашки и Мая Манолова от БСП питат колко струва хотел "Кюстендил"?

Колко пари са вложени в хотел "Кюстендил"?, попитаха днес на пресконференция от БСП. Депутатът Мая Манолова и Иван Каракашки пресметнаха, че за изграждането на Здравния център са изразходвани над 20 млн. лв.
"Не бяхме поканени на откриването на хотела, част от Медико- балнеологичния комплекс "Св. Иван Рилски". Чрез правителството на Орешарски осигурихме 2, 5 млн. лв. за започване строителството на Центъра за долекуване и рехабилитация, както и 700 000 лв. за изграждането на водопровод за минералната вода, за да стигне до хотел "Кюстендил". Изтегли се заем от 12, 5 млн. лв. през 2012 година.Всеки ден общината плаща по над 5000 лв. за изплащане на този кредит. Въпросът е къде са парите?", коментира бившият областен управител Иван Каракашки.
"Как ще се върнат тези пари, с лихвите над 25 млн. лв. Какво ще се случва в хотела, там петролен кладенец ли има злато ли ще се добива? Ние се затрудняваме да дадем тези отговори на избирателите ни, защото тези пари ще ги връщат кюстендилци", заяви депутатът Мая Манолова.
Манолова обяви, че предизборната кампания вече е започнала, открита от кмета Петър Паунов с черен пи- ар, срещу основния му опонент БСП, с ровене на сделки от преди 20 години, като тази с оранжериите.
"Истината обаче е друга. През 1997 година, мнозинството в ОС е на десните партии- СДС + ВМРО. Ако използваме риториката на кмета, не БСП е за прокурор, а "Коалиция Кюстендил" на прокурор, защото СДС е в състава й", заяви Мая Манолова.
"Кюстендил е възникнал не, защото в Пиперков чифлик има краставици и домати, а защото има минерална вода", допълни Иван Каракашки, според който е несериозно да се сравняват цени от 1997 и днешните цени за банята.