Бойко Борисов намери време да бие Марек, загуба и за Велбъжд
Бойко Борисов намери време да бие Марек, загуба и за Велбъжд / Влади Владимиров, архив

Премиерът Бойко Борисов изпусна и вкара дузпа за победата на неговия тим "Витоша"- Бистрица срещу "Марек" с 3:2, в мач от Югозападната "В" група. Точен за дупничани бе Екундайо Джейоба.

Кюстендилският "Велбъжд" отстъпи в последните 5 минути на двубоя от "Беласица" в Петрич с 2:0. Старши треньорът Юлиян Кръстев бе принуден да направи принудителни смети, след контузии на Адриян Бачовски и Велизар Мирчев. Мачът пропусна Кирил Мицов, но когото бе дадена почивка. Натрупани жълти картони най- вероятно ще доведат до наказания за Николай Наков и Кирил Вълов, преди срещата с "Левски"- Елин Пелин. Двубоят е в събота, от 18 часа на стадион "Осогово", като бе изтеглен с ден по- рано, заради благотворителния концерта в подкрепа на лечението на Алекс Лазаров от Ябълково.

"Миньор"- Бобов дол и "Костинброд", "Левски"- Елин Пелин и "Витоша"- Долна Диканя завършиха 2:2 в мачове за оцеляване в Югозападната "В" група. Лидерите постигнаха нови победи, "Пирин"- Разлог надигра "Септември"- София с 3:0, а "Перун- Пирин" спечели гостуването си в Хаджидимово с 0:1. Третият в класирането "Рилски спортист"  постигна успех с 2:0 над "Чепинец", а "Оборище" разгроми "Хебър" с 8:0.

"Марек" са пети в класирането, "Велбъжд" е на 7- мо място, "Германея" на 9- то, а "Миньор"- Бобов дол на 13- та позиция.