Безплатни бизнес-планове за младите фермери
Безплатни бизнес-планове за младите фермери / Дарик радио,архив

Областната служба за съвети в земеделието обявиха по време на изнесена приемна в Дупница, че ще изготвят безплатно бизнес-плановете на кандидатите.
Приема на документи по схемата започва на 29 юни и ще продължи до 24 юли. Създаване на стопанства на млади фермери" или познатата още като "Млад фермер" е насочена към стартиращи или вече стартирали земеделски стопани.
Целта на мярката е улесняване и подпомагане процеса на създаването на земеделски стопанства или поемането на вече съществуващи стопанства. Предназначена е за подпомагане процеса на модернизиране на стопанствата на млади фермери.
Могат да кандидатстват земеделски производители на възраст от 18 навършени до 40 ненавършени години към датата на подаване на заявлението за подпомагане, сред останалите условия са да са регистрирани за първи път като земеделски производители не по-рано от 14 месеца преди датата на подаване на заявлението за подпомагане, трябва да са започнали да отглеждат животни в собствен/нает животновъден обект и/или да стопанисват земя с цел производството на земеделска и животинска продукция не по-рано от 14 месеца преди датата на подаване на заявлението за подпомагане, в случай, че отглеждат животни.