Бай Иван с порнографските материали го очакват до 6 г затвор
Бай Иван с порнографските материали го очакват до 6 г затвор / netinfo
   Започна делото срещу Иван Борисов- Бай Иван, обвинен в заснемане и разпространение на порнографски снимки с момичета. Срещу Иван Борисов са повдигнати две обвинения. Наказанието за тези деяния е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 8 хил. лв. ако за създаването на този материал е използвано лице ненавършило 18 години или лице, което изглежда като такова.

  Делото, председателствано от съдия Снежана Кьосева, започна с разпит на свидетели. Две от пострадалите лица се явиха на разпит, третото пострадало не дойде в съда. Бяха разпитани част от свидетелите по делото, остава да дадат показания още 7 човека, които днес не дойдоха. Сред разпитаните имаше и непълнолетни, те бяха разпитани в присъствието на псисхолог. Иван Борисов ще даде показания на по-късен етап – уточни съдия Снежана Кьосева.

  Бяха представени и изслушани 3 експертизи -  психиатрично-психологичните, които доказват вменяемостта на жертвите и подсъдимия. На заседанието не се яви вещото лице доц. Емил Лазов, изготвил художествената експертиза. Тя трябва да изясни, дали снимките представляват порнографски материали дали имат битово-документален характер или са еротични материали – обясни съдия Кьосева. Като доказателства са представени 4 от общо намерените в дома на Борисов 24 снимки, за тях прокуратурата твърди, че представляват порнографски материал. Процесът се гледа при закрити врати

   Той ще продължи на 3 февруари.